InDaHouse Hungary

Az InDaHouse önkéntesei az encsi kistérségben élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak fejlesztő foglalkozásokat heti rendszerességgel. A hozzájuk járó gyermekek egy része nehézségekkel, sikertelenséggel küzd az iskolában, amelynek hátterében sokszor valamilyen egészségügyi (pl. szemészeti) probléma áll. A támogatásból Egészség programuk stabil működését támogatnák, hogy megfelelő szűrővizsgálatokat és egészségügyi kezeléshez való hozzáférést biztosítsanak a hozzájuk járó gyerekeknek.

KIKAPCS. Alapítvány

Az alapítvány küldetése, hogy kedvezményes kikapcsolódást és közösséget biztosítson olyan családok számára, akik sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelnek. Az egyetemi projektből kinőtt szervezet ma már 150 családnak segít. A sajátos nevelési igényű gyermekes családok többsége számára megszűnik a támogató közeg, illetve a gyermekek fejlesztése időigényes és költséges. A családok emiatt kevés minőségi időt tudnak együtt tölteni, így az alapítók azt tűzték ki célul, hogy támogató közeggel és nyaralással segítenek ezeknek a családoknak az életminőségük javításában.

Rózsaház Gyógypedagógiai Waldorf Iskola

A sajátos nevelési igényű gyermekek számára létrejött iskolát elhivatott szülők és gyógypedagógusok álmodták meg, az első évfolyam 2019. szeptemberében indult. Az itt tanuló gyermekeknek speciális pedagógiai támogatásra is szükségük van, ezért itt egy 10 fős osztályra két-három pedagógus jut. E speciális igények miatt az intézmény fenntartása jóval többe kerül, mint amennyi állami normatíva érkezik, így a támogatást a mindennapi működésre fordítaná az iskola.