🚴 Budapest Bike Maffia

Az egyesület ételadományok elkészítésével, gyűjtésével és bringás szállításával kezdte a munkát, hajléktalan embereknek segítve. Azóta számos újszerű projektet indítottak, hogy segítsék a rászoruló családokat, állami gondozott gyerekeket, hajléktalanokat és a szociális intézményeket. A maximális, 500.000 Ft-os támogatás másfél hónapra fedezné a Vitamin Kommandó programjuk költségét. Hetente kétszer önkénteseik tápláló szendvicseket készítenek, majd biciklire pattannak és kiosztják az ételadományt az utcán és az átmeneti szállókban élő hajléktalanoknak. Ezen kívül vizet vagy meleg teát, takarót, vitamint és információt is visznek az utcán élőknek.

🏠 Habitat for Humanity Magyarország

A szervezet több mint két és fél évtizede hívja fel a figyelmet a lakhatási problémákra és nyújt közvetlen segítséget az érintett egyéneknek, családoknak, közösségeknek. Megalakulásuk óta több mint 150 házat építettek, 37 önkormányzati bérlakást újítottak fel és közel 800 lakás felújításában segítettek országszerte. A CHERRISK Közösség támogatását TÁMASZ programjukra fordítanák, amellyel olyan családoknak tudnak segíteni, akiknek baleset vagy káresemény miatt gyors segítségre van szükségük lakhatatlanná vált ingatlanuk megjavításához vagy lakhatásuk megnyugtató rendezéséhez.

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ)

A szövetség önkéntesei 53 éve végeznek segítő beszélgetéseket a lelki egészség védelmének szolgálatában. Céljuk az öngyilkosság megelőzése, a krízisek kezelése és a magány-izoláció oldása az anonimitás és a titoktartás elveinek megfelelően. A támogatást speciális szolgáltatások elindítására és fejlesztésére fordítanák. Online segítségnyújtás bevezetését és a speciális gondozói vonal bővítését tervezik, melyben kiemelt figyelem irányulna a fiatalkorúakra és a pszichiátriai hátterű problémákkal rendelkező hívókra, illetve szakmai-módszertani anyagok készítésére.