🚴 Budapest Bike Maffia

Az egyesület ételadományok elkészítésével, gyűjtésével és bringás szállításával kezdte a munkát, hajléktalan embereknek segítve. Azóta számos újszerű projektet indítottak, hogy segítsék a rászoruló családokat, állami gondozott gyerekeket, hajléktalanokat és a szociális intézményeket. A maximális támogatás másfél hónapra fedezné a Vitamin Kommandó programjuk költségét, amely keretében önkénteseik hetente kétszer ételadományt juttatnak el az utcán és az átmeneti szállókban élő hajléktalanoknak. A téli hónapokban pedig visznek mellé meleg teát, takarót és vitamint is, valamint információt, hogy hova lehet behúzódni a hideg elől.

🏠 Habitat for Humanity Magyarország

A szervezet több mint két és fél évtizede hívja fel a figyelmet a lakhatási problémákra és nyújt közvetlen segítséget az érintett egyéneknek, családoknak, közösségeknek. Megalakulásuk óta több mint 150 házat építettek, 37 önkormányzati bérlakást újítottak fel és közel 800 lakás felújításában segítettek országszerte. A CHERRISK Közösség támogatását TÁMASZ programjukra fordítanák, amellyel olyan családoknak tudnak segíteni, akiknek baleset vagy káresemény miatt gyors segítségre van szükségük lakhatatlanná vált ingatlanuk megjavításához vagy lakhatásuk megnyugtató rendezéséhez.

👨‍👩‍👧‍👦 Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA)

Az alapítvány közel kétszáz fő számára nyújt lakhatást, gyermekjóléti és szociális ellátást. Küldetésüknek tekintik, hogy minden, intézményeikben élő rászoruló családnak és hajléktalan embernek otthont, biztonságot és esélyt adjanak az újrakezdéshez. A maximális támogatást egy állatasszisztált meseterápiás foglalkozás-sorozatra fordítanák, amellyel családok átmeneti otthonaiban élő gyermekeknek segítenének. Ezek a gyermekek és szüleik sok esetben tramuák és krízishelyzetek sorozatát szenvedik el, mielőtt a szervezethez kerülnek. Az ehhez hasonló programokat önerőből nem tudják megvalósítani, a CHERRISK Közösség támogatásával viszont a gyerekek egy teljes terápiás sorozat keretében kaphatnának segítséget traumáik feldolgozásában és komplex fejlesztésükben.